11 dagar kvar…

Kommer ni ihåg förra året då alla hade beslutsångest över vad de skulle välja för linje på gymnasiet och vilken skola de skulle gå på etc.? Det gör jag, för det händer återigen.

Jag går som sagt tekniklinjen, och inom teknik kan man välja mellan fem olika inriktningar; Design och produktutveckling, Samhällsbyggande och miljö, Produktionsteknik, Teknikvetenskap och Informations- och medieteknik(IT). När jag förra våren sökte till teknik var jag helt inne på att gå design, jag tyckte CAD verkade jätteroligt och det kändes som ett av de mer kreativa inriktningarna(kanske den enda). När jag väl i höstas fick prova på CAD tyckte jag det var hur tråkigt som helst. Jag ändrade därför mig från design till teknikvetenskap, då jag har planer på att bli civil-/höskoleingenjör. Ända sedan i höstas har jag varit helt inne på detta och har funderat på vad jag ska välja som individuellt val (200p) och även min programfördjupning på 400 poäng. Ju mer vi har pratat om det i skolan har allt blivit mer självklart, som om allt tillslut föll på plats. ”Det är klart jag ska gå Teknikvetenskap!” Allt har rullat på finfint och har inte haft några som helst problem (förutom valet mellan dans eller teater) tills igår..

Igår fick jag nämligen reda på att dessa programfördjupnings kurserna inte alls var för 400 poäng utan 200 poäng och även att dessa var någon sorts profil i en paket lösning. Knäppt, jag vet! Därför blev jag igår helt fucked up i huvudet och jag har nu världens beslutsångest, precis som förra året…

Jag är nu inne på om jag ska välja design ändå, och acceptera att jag får genomlida CAD:en. Frågade även min designlärare och hon berättade att CAD:en skulle vara mer anpassad på vilken inriktning man går och att jag kanske då kommer tycka det bli roligare. Men då kommer då problemet om jag vill ha chansen att bli ingenjör, då jag måste har läst Fysik 2 och Matematik 4 för att få behörighet. Detta kan lösa sig om jag väljer ingenjörsprofilen som programfördjupning, men då kommer jag inte läsa Matematik 5 och då försvinner mina merit poäng eftersom jag inte läser något modernt språk. Frågan är då om jag ska läsa Engelska 7 som individuellt val. Även här blir det ett problem till då jag redan har fyllt upp mina 200 poäng med två 50 p kurser i psykologi och en 100 p kurs i antingen dans eller teater. Jag kommer därför behöva läsa ett utökat studieprogram, vilket jag behöver rektorns godkännande för.

Som ni kanske märker är det ganska mycket som surrar i mitt huvud just nu och jag skulle egentligen vilja prata med SYV:en så hon kan hjälpa mig få lite klarhet, men min SYV är inte så värst bra så jag vågar knappt boka en tid ens då jag vet att jag bara kommer komma ut därifrån mer förvirrad än vad jag var innan. Och det har jag inte tid med för jag ska ha hunnit bestämma mig innan den 13 februari, vilket är om 11 dagar! PANIK!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s